Leírás
Az omega-3 zsírsavak tudományosan bizonyított egészségügyi előnyök széles skálájával rendelkeznek. A dokozahexaénsav (DHA) és az eikozapentaénsav (EPA) kétféle omega-3 zsírsav, amelyek fontos szerepet játszanak agyunk, szemünk és szívünk egészséges működésében. Omega-3 kapszuláink 1000 mg halolajat tartalmaznak, melynek nagy része tiszta omega-3 zsírsav – magasabb szint, mint sok halolaj-kiegészítőben. Az olaj emellett nagy tisztaságú, ami azt jelenti, hogy az összes kellemetlen, például szennyező anyagok, telített zsírok és koleszterin kiszűrésre került, így csak a jók maradtak – és az íze vagy szaga sem "halas".
Ideális azok számára, akik nagy értékű halolajat keresnek magas DHA- és EPA-tartalommal (120 mg DHA és 180 mg EPA kapszulánként). Az omega-3 zsírsavak rendkívül fontosak a szervezetünknek, elsősorban a normális anyagcsere fenntartásához, és a betegségmegelőző hatásaik is kiemelkedőek, mert gyulladáscsökkentő hatásuk van az egész testünkben.
Mivel a szervezetünk nem képes önállóan előállítani ezeket, az ételeinkből vagy étrend-kiegészítőkből vehetjük ezeket magunkhoz. Gyermekek esetén az Omega-3 pótlásával nagyobb esély van a figyelmetlenség, a hiperaktivitás megelőzésére, felnőttként pedig javíthatja a koncentráció készséget, vagy a depresszió, a szorongás csökkentésében játszhat szerepet. Idős emberek esetében az agyműködés lelassulhat. Az Omega-3 szint optimális fenntartásával a természetes öregedési folyamatokat lelassíthatjuk, mint például a bőr ráncosodása vagy az agy működésének lassulása.
Paraméterek
Kiszerelés | 30db 1450mg/kapszula |
Adagolás | 10 napra elegendő |
Méretek | 76mm*44mm*127mm |
Termék bruttó súlya | 74g |
+ Információ
Az ideális omega-3 - omega-6 arány 1:1 és 1:4 között van. Sajnos azonban napjainkban ez az arány sokkal rosszabb, kb. 20x annyi omega-6 van táplálkozásunkban, mint omega-3. Ez nem meglepő, hiszen a növényi olajok hemzsegnek az omega-6 zsírsavakban, míg az omega-3-nak az ember számára is megfelelő forrásait (EPA és DHA) csak alig fogyasztjuk, hiszen az csak is sós vízi halakban fordul elő. Ezért is elengedhetetlen, hogy külső forrásból, étrend-kiegészítő révén befolyásolni tudjuk ezt a felborult arányt.